Otavan Opisto sai uuden videotunnuksen

Otavan Opistolla tuotetaan videoita muun muassa opetus- ja markkinointitarkoituksiin. Opiston logo vaihtui uuteen noin vuosi sitten ja sen myötä kaikki vanhan ilmeen mukaiset materiaalit piti päivittää. Tällä viikolla opisto sai uuden ilmeen mukaisen videotunnuksen, jota ryhdytään käyttämään kaikissa opistolla tuotetuissa videoissa. Videotunnus on mediatuottaja Marianne Heikkisen ja verkkopedagogi Jari Sarjan yhteistyön tulos.

Otavan Opistolla on uusi videotunnus, kuinka se syntyi, mediatuottaja Marianne Heikkinen?
Videoscribe-ohjelman löydyttyä tuli halu kokeilla ohjelmalla jonkinlaisen videon tekemistä. Graafikkomme Robert Blomerus oli aikoinaan tehnyt opistorakennuksen kuvasta hienon graafisen kuvan, jota olemme käyttäneet monessa muussakin hyödyksi. Olemme tehneet kuvasta postikortteja, lehtimainoksia ja jopa suuren taulun Otavan Opiston tiloihin Mikkelin keskustassa. Tämä herätti innon saada kuva eloon Videoscriben tekniikalla.

Liittyykö tekoprosessiin jotain erityistä?
Ohjelman idea on, että pystyt liikuttamaan tai saamaan kuva-objekteja piirtymään kanvaasille ääriviivoista väritykseen asti, ikäänkuin joku piirtäisi ne paperille. Opistorakennuskuvan kohdalla ongelmaksi kuitenkin muotoutui isojen pintojen värittäminen. Ohjelma osasi piirtää ääriviivat paikoilleen, mutta isompien pintojen kohdalla se laittoi koko pinnan kuvaan yhdellä kertaa, mikä näytti tökeröltä kuvassa. Apuun tuli Jari Sarja, joka selvitti, että ohjelma piirtää asiat siinä järjestyksessä kuin ne on tehty kuvan layereihin esim. Illustrator-ohjelmassa. Niinpä Jari määritteli Inkskape-ohjelmalla, kuinka valmis SVG-kuva piirretään opiston ääriviivoista aloittaen.
Videoscribe-ohjelmasta löytyi taustalle mukava musiikki, jonka oikeudet sallivat käytön meidän tarkoituksiin.

Missä tätä tullaan jatkossa näkemään?
Videota käytetään tulevaisuudessa verkossa olevien kurssivideoiden alkutunnarina ja myös opiston markkinoinnissa. Videolla näkyvä Otavan Opiston päärakennus on opiston sydän.

Mitä mieltä itse olet lopputuloksesta?
On hienoa, että vanha kuva heräsi henkiin uudella tekniikalla. Tekeminen oli hauskaa ja ollaan tosi tyytyväisiä. Opetusvideoihin on luvassa tulevaisuudessakin Videoscribellä tehtyjä juttuja.