Muikussa tarjolla jo yli 100 kurssia

Muikku-oppimisympäristössä tarjolla olevien kurssien määrä on ylittänyt jo 100 kurssin rajapyykin. Lisäksi tuotannossa on tälläkin hetkellä iso joukko uusia kursseja, joita julkaistaan taas elokuussa. Uutuutena Nettilukioon on tulossa lyhyenä kielenä venäjä.

muikku

Nettilukion ja Nettiperuskoulun Muikku-oppimisympäristössä tarjolla olevien kurssien määrä on kevään aikana ylittänyt jo 100 kurssin rajan. Nettilukiossa opiskeltavat kurssit ovat aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman (2016) mukaisia; Nettiperuskoulussa sen sijaan on käytössä aivan tuore, vuoden 2018 opetussuunnitelma. Kaikkia kursseja voi opiskella myös yksittäin.

Materiaalit lisensoidaan useimmiten avoimella Creative Commons -lisenssillä (CC BY-SA 4.0), joten niitä voi tarkastella Muikussa myös ilman käyttäjätunnuksia. Kursseja voi selata Muikun kurssipoimurissa, johon pääsee esimerkiksi Muikun etusivun Tutustu materiaaleihin -painikkeesta tai suoraan osoitteella https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/coursepicker.

avoimetmateriaalit

Nettilukion lyhyiden kielten valikoima täydentyy venäjällä

Alkusyksystä Nettilukion lyhyiden kielten valikoima kasvaa, kun tarjolle saadaan venäjä. Ensimmäisenä tullaan julkaisemaan venäjän ykkös- ja kakkoskurssit, joiden tekemisen on mahdollistanut Cultura-säätiö myöntämällään apurahalla:

VEB31 – Tutustutaan toisiimme ja uuteen kieleen
VEB32 – Matkalla maailmassa

Lyhyistä kielistä Nettilukiossa voi opiskella myös saksaa, ranskaa, espanjaa ja italiaa.

Muita seuraavaksi tulossa olevia kursseja

Tuotannossa on tällä hetkellä kymmeniä uusia kursseja, joita availlaan taas elokuun alkupuolella. Näistä seuraavaksi julkaisuvuoroon ovat tulossa:

Nettilukio

KE2 – Ihmisen ja elinympäristön kemiaa
KE3 – Reaktiot ja energia
HI4 – Eurooppalaisen maailmankuvan kehitys
MAA9 – Integraalilaskenta

Nettiperuskoulu

bi2 – Kaupunkiekologia ja kestävä tulevaisuus
ena7 – Liikkuvuus ja kansainvälisyys
ena8 – Avaimet elinikäiseen kieltenopiskeluun
s28 – Kaunokirjalliset tekstit tutuiksi
s29 – Kulttuurinen moninaisuus
yh1 – Yhteiskuntajärjestelmä sekä julkiset palvelut
äi5 – Puhe- ja vuorovaikutustaidot

 

Saila Karjalainen, sisältötoimittaja