H5P-opas päivittyi

Julkaisimme H5P-oppaan helmikuussa 2018. Samalla totesimme, että H5P:n vahvuus on siinä, että se kehittyy koko ajan. Tämän vuoksi H5P-opastakin on syytä päivittää ainakin kerran vuodessa. Linkki oppaan uuteen versioon on tämän kirjoituksen lopussa.

Oppaaseen on päivitetty seuraavat aiheet.

Tilastot

Oppaan päivityksen yhteydessä tarkistimme uusimmat tilastot.  H5P:n suosio jatkaa kasvamistaan, koska sekä asennusten että rekisteröityjen käyttäjien määrät ovat kasvaneet. Suluissa olevat luvut ovat joulukuulta 2017.

  • Drupaliin asennettu: 4 729 (3 592)
  • WordPressiin asennettu 10 000 (8 000)
  • Moodleen asennettu 7 540 (3 647)
  • h5P.org-sivuille rekisteröityneet 102 300 (43 300)

Yhdistä kaksi kuvaa

Image Pairing on uusi tehtävätyyppi, jonka ideana on, että kaksi kuvaa yhdistetään pariksi raahaamalla. Tämä yhdistelytehtävä on kätevämpi kuin H5P:n aiemmat vastaavat tehtävät. Aiemmin oli mahdollista vain yhdistää kuva taustakuvaan tai kuva ja teksti.

H5P-paketin lataus epäonnistui

Joissakin tapauksissa käy niin, että H5P-paketin lataus Moodleen epäonnistuu. Silloin tulee yleensä virheilmoitus ”Could not validate H5P file”.

Lataus epäonnistuu, koska ladattava H5P-paketti on uudempi kuin Moodlen H5P-lisäosa. Ongelma ratkeaa, kun Moodlen pääkäyttäjä päivittää H5P-lisäosan uusimpaan versioon. Tavallinen Moodlen käyttäjä ei voi itse tehdä kyseistä toimenpidettä.

Muokkaa tehtäviä suoraan tekstimuodossa

H5P-tehtävien teko ei ole kovin nopeaa johtuen siitä, että tekstiä pitää sijoitella moneen eri tekstilaatikkoon. Joissakin H5P-tehtätyypeissä on mahdollisuus käsitellä tehtävää suoraan tekstinä, jolloin tehtävän muokkaaminen nopeutuu huomattavasti. Niissä tehtävätyypeissä näkyy välilehti ”Teksti”.

Napsauttamalla kyseistä välilehteä pääsee editoimaan kysymyksiä ja vaihtoehtoja suoraan tekstinä.

Jari Sarja, verkkopedagogi

Artikkelikuva: Pixabay CC0 Public Domain / UKK