Webinaari YouTubeen

Webinaarin järjestäminen onnistuu hyvin Googlen työkaluilla, vaikka esiintyjät ovat eri paikkakunnilla.

Ihan aluksi sellainen vinkki, että kannattaa käyttää Chrome-selainta. Webinaarin järjestäminen alkaa siten, että ensin luodaan tapahtuma. Se onnistuu YouTubessa valitsemalla ”Creator Studio”.  Valinta löytyy oikeasta reunasta omien tietojen alapuolelta.

Tämän jälkeen napsautetaan painiketta ”Tapahtumat” .

Seuraavaksi luodaan uusi live-tapahtuma.

Sen jälkeen kirjoitetaan live-tapahtuman tiedot. Helpointa on valita tyypiksi nopea ja lopuksi napsautetaan painiketta ”Luo Tapahtuma” tai ”Aloita suora lähetys”. Siinä näkyy jompikumpi painikkeista riippuen siitä, aloitetaanko streamaus heti vai myöhemmin.

Mikäli livelähetys ajastetaan myöhempään ajankohtaan kannattaa klikata kohtaa ”Aloita Hangout on Air”, koska se sisältää YouTuben osoitteen ja Hangoutin jakolinkin.

Livelähetys lähtee käyntiin painikkeesta ”Aloita lähetys”.

Oikeasta alakulmasta kohdasta ”Linkit” voi poimia linkin, josta webinaaria voi seurata.

Kaksi tai useampaa esiintyjää

Mikäli esiintyjiä on useampi, heidät pitää kutsua mukaan hangoutiin. Se onnistuu lähettämällä esiintyjille linkki. Linkin saa selville kohdasta ”Kutsu ihmisiä”.

Kannattaa valita ”Jaa pysyvä linkki” ja lähettää linkki esim. sähköpostitse esiintyjille.

Kutsun saanut henkilö kopioi linkin Chrome-selaimeen ja kirjautuu sisään Google-tilillään. Eikä esitys rajoitu pelkästään ääneen ja kuvaan, vaan myös oman näytön jakaminen on mahdollista. Ja mikä parasta, kuvan ja äänen laatu ovat Googlen tuotteissa huippuluokkaa. Livelähetyksen luonut henkilö pystyy lisäksi hallinnoimaan muiden esiintyjien mikrofonia ja kameraa.

Webinaarin osallistujat seuraavat esityksiä Youtuben kautta osoitteesta, joka on heille lähetetty. Osallistujat voivat kommentoida esityksiä chatin kautta.

Jari Sarja, verkkopedagogi

Artikkelikuva: Pixabay CC0 Public Domain / UKKTallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna