Tietokoneen etäkäyttö

Etähallintaohjelman idea on, että toista tietokonetta voidaan käyttää lähes tavalliseen tapaan, vaikka se ei ole samassa tilassa käyttäjän kanssa. Etähallintaohjelma on kätevä, koska sen avulla voit ratkaista esim. alla mainitut ongelmat ilman, että kukaan matkustaa fyysisesti koneen luokse.

  • Ystäväsi, joka asuu 50 km päässä tarvitsee apua. Hänen pitäisi siirtää tiedostoja FTP:n avulla, mutta hän ei tiedä mikä FTP on.

  • Olet työreissulla ja huomaat tärkeän tiedoston jääneen kotikoneellesi. Kotiin on matkaa 400 km.

  • Sinulla on ongelmia tekemäsi WordPress-sivuston kanssa. Se pitäisi siirtää omalta koneelta nettiin. Kaverisi, joka osaa tehdä homman, on työreissulla 900 km päässä.

Edellä mainitut ongelmat ratkeavat TeamViewerin avulla, koska se mahdollistaa koneelle pääsyn etänä. Voit saada apua kaveriltasi, koska hän pääsee koneellesi mistä tahansa. Samalla tavalla sinun on mahdollista auttaa ystävääsi tai siirrellä tiedostoja tietokoneidesi välillä

TeamViewer on yksi monista etähallintaohjelmista. Sen avulla voi muodostaa yhteyden mihin tahansa tietokoneeseen internetin kautta. Kun yhteys on luotu, voit etähallita kyseistä konetta eli käyttää sitä samalla tavalla kuin käyttäisit omaa konettasi. TeamViewer on saataville niin Macille, Windowsille kuin Linuxille. Voit asentaa sen myös tablet-laitteeseen ja älypuhelimeen. Kaiken hyvän lisäksi ohjelma on ilmainen yksityiskäytössä

Ohje TeamViewer ohjelman käyttöön.

Artikkelikuva Flickr: Geraint Rowland (CC BY 2.0)